Odată mândru posesor de mașină, este de datoria ta s-o întreții cât mai bine pentru cât mai mult timp. Una dintre cele mai importante activități de întreținere este prima revizie a mașinii, un moment crucial pentru a te asigura că vehiculul tău funcționează corect și pentru a preveni problemele majore pe termen lung. Dacă intenționezi să-ți cumperi o mașină second hand, cu atât mai mult contează prima revizie. Să știi dacă merită s-o cumperi și ce investiții mai trebuie să faci, dacă e cazul.

Ce se schimbă la revizie

Uleiul de motor și filtrul de ulei  

Uleiul de motor joacă un rol esențial în lubrifierea componentelor interne ale motorului, reducând fricțiunea și uzura. În timp, uleiul își pierde proprietățile și se contaminează cu particule de metal și alte impurități. Schimbarea uleiului și a filtrului de ulei la timp este vitală pentru a asigura o funcționare lină și eficientă a motorului. 

Filtrul de aer și filtrul de combustibil 

Filtrul de aer împiedică pătrunderea prafului și a altor impurități în motor, iar un filtru de aer murdar poate duce la scăderea performanțelor motorului și la creșterea consumului de combustibil. Prin urmare, este important să-l schimbi pentru a menține un flux de aer curat și constant către motor. De asemenea, filtrul de combustibil previne pătrunderea impurităților din combustibil în sistemul de injecție al motorului. Un filtru de combustibil înfundat poate provoca probleme majore, inclusiv opriri ale motorului și porniri dificile. Schimbarea regulată a acestuia este esențială pentru a proteja sistemul de injecție. 

Bujiile 

Bujiile uzate pot cauza o ardere incompletă a combustibilului, reducând eficiența motorului și mărind consumul de carburant. Înlocuirea acestora la prima revizie ajută la menținerea unei combustii eficiente și la prelungirea duratei de viață a motorului. 

Lichidul de răcire și lichidul de frână 

Lichidul de răcire previne supraîncălzirea motorului și coroziunea componentelor interne, iar verificarea nivelului și a calității acestuia este esențială pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului de răcire. La fel de important este lichidul de frână, care joacă un rol crucial în sistemul de frânare. În timp, acesta poate absorbi umiditatea, ceea ce poate duce la o funcționare defectuoasă a frânelor. Verificarea și schimbarea regulată a lichidului de frână sunt necesare pentru a menține performanțele optime ale sistemului de frânare. 

De ce este important să faci revizia la timp? 

Realizarea reviziilor la timp ajută la identificarea și remedierea problemelor minore înainte ca acestea să se transforme în defecțiuni majore și costisitoare. Multe probleme mecanice grave pot fi prevenite printr-o întreținere regulată și riguroasă. 

De asemenea, o mașină bine întreținută este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Sistemele de frânare, direcție și iluminare trebuie să funcționeze corect pentru a evita accidentele și a asigura o călătorie sigură. Un motor bine întreținut funcționează mai eficient, ceea ce se traduce printr-un consum redus de combustibil. Schimbarea uleiului, a filtrului de aer și a bujiilor ajută la menținerea unei performanțe optime a motorului și la economisirea de combustibil pe termen lung. 

Rețeaua AD Garage îți pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate și prețuri competitive  pentru întreținerea și/ sau repararea oricărui tip de autovehicul. Conceptul de service auto al rețelei AD GARAGE s-a născut acum mai bine de 40 ani în Belgia. Astăzi, AD GARAGE este cea mai mare rețea de service din Europa, cu peste 4.600 de unități în peste 26 de țări, printre care Austria, Germania, Franța, Belgia sau Olanda. În România, sunt 120 de service-uri AD GARAGE în acest moment, în toate punctele-cheie ale țării. Țelul nostru, mai presus de orice, este de a da totul pentru ca aceste servicii la cele mai înalte standarde să rămână, în timp, exact la fel – la cele mai înalte standarde! Prin intermediul acestei vaste rețele de service auto AD Garage, aducem laolaltă 26 de culturi diferite. Astfel putem învăța unii de la ceilalți, în fiecare zi. 

Vrei o ➤ revizie? 

Alege-ți cel mai apropiat service AD Garage și programează-te rapid: https://www.adgarage.ro/ 

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *