Prevenția este mama siguranței. Ce trebuie să verifici înainte să pleci la drum lung 


Indiferent de destinație, un drum lung poate fi o experiență plăcută sau un coșmar, în funcție de pregătirea prealabilă. Să te asiguri că mașina ta este în perfectă stare de funcționare și că ești pregătit pentru orice eventualitate nu este doar o măsură de siguranță, ci și un mod de a-ți garanta liniștea și confortul pe parcursul călătoriei. Iată ce trebuie să verifici înainte să pleci la drum lung. 

Cel mai bine e să lași toate aceste verificări pe mâna specialiștilor, așa că nu te sfii să treci cu mașina pe la un service cu o săptămână înainte de plecare. Dacă sunt probleme, ochii experimentați ai mecanicilor își vor da seama imediat și le vor rezolva într-o clipită. 

Lichidele sunt esențiale pentru funcționarea corectă și sigură a unei mașini. Fiecare tip de lichid îndeplinește un rol specific și critic în menținerea performanței vehiculului, așa că trebuie să ai grijă de fiecare-n parte să fie în parametri optimi, ca mașina ta să funcționeze-n perfectă stare. 

  • Uleiul de motor. Cu toate că e recomandat să verifici regulat nivelul uleiului de motor, dacă nu ți-ai format încă acest obicei, măcar verifică înainte de drumuri lungi și completează, dacă este nevoie. Dacă se apropie termenul pentru schimbul de ulei, mai vine îl faci înainte de plecare. 
  • Lichidul de răcire. Menține lichidul de răcire la nivelul adecvat pentru a preveni supraîncălzirea motorului, mai ales dacă e vară și temperaturile sunt foarte ridicate. În orice caz, bine ar fi să mai ai antigel în portbagaj, nu se știe niciodată când te poate salva din situații dificile.  
  • Lichidul de frână. Nivelul lichidului de frână trebuie să fie în limitele recomandate. Frânele sunt esențiale pentru siguranța ta, așa că verifică să fie totul în regulă. 
  • Lichidul de parbriz. Un parbriz curat înseamnă vizibilitate bună. Asigură-te că ai suficient lichid pentru spălarea parbrizului și că ștergătoarele sunt în stare bună, în caz de furtună. 

Presiunea și starea anvelopelor. Verifică presiunea în toate cele patru anvelope, inclusiv în roata de rezervă. Asigură-te că nu există tăieturi sau uzură excesivă. Anvelopele corect umflate îmbunătățesc consumul de combustibil și siguranța la drum. 

Sistemul de iluminare. Asigură-te că toate luminile funcționează corect, inclusiv farurile, stopurile, luminile de ceață și semnalizatoarele. O iluminare adecvată este esențială pentru vizibilitatea ta și pentru a fi văzut de ceilalți participanți la trafic. 

Bateria. Verifică starea bateriei și asigură-te că este încărcată corespunzător. O baterie slabă poate cauza probleme neașteptate. 

Frânele. Ascultă sunetele neobișnuite și verifică dacă frânele funcționează eficient.   

Rețeaua AD Garage îți pune la dispoziție produse de cea mai bună calitate și prețuri competitive  pentru întreținerea și/ sau repararea oricărui tip de autovehicul. Conceptul de service auto al rețelei AD GARAGE s-a născut acum mai bine de 40 ani în Belgia. Astăzi, AD GARAGE este cea mai mare rețea de service din Europa, cu peste 4.600 de unități în peste 26 de țări, printre care Austria, Germania, Franța, Belgia sau Olanda. În România, sunt 120 de service-uri AD GARAGE în acest moment, în toate punctele-cheie ale țării. Țelul nostru, mai presus de orice, este de a da totul pentru ca aceste servicii la cele mai înalte standarde să rămână, în timp, exact la fel – la cele mai înalte standarde! Prin intermediul acestei vaste rețele de service auto AD Garage, aducem laolaltă 26 de culturi diferite. Astfel putem învăța unii de la ceilalți, în fiecare zi. 

Vrei o ➤ revizie la mașina ta? 

Alege-ți cel mai apropiat service AD Garage și programează-te rapid: https://www.adgarage.ro/  

Fara comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *