PLĂTESC MAI MULT FEMEILE LA SERVICE?


In Statele Unite Ale Americii, 9 din 10 femei cred ca sunt inșelate atunci cand merg la service.

Dintr-un reportaj realizat de The Huffington Post cu camera ascunsă in service-uri auto, a rezultat ca este mai probabil ca barbații care merg la service sa plătească un preț mai mic și să le fie rezolvată doar problema pentru care au venit, pe cand femeile sa plătească un pret mai mare, și să fie păcalite sa efectueze reparații care nu sunt necesare. Tot din reportaj rezultă că de cele mai multe ori, reparațiile pe care le plătesc femeile nici nu sunt efectuate.

Alți cercetatori au vrut sa vadă dacă femeile sunt tratate diferit la service-uri, si au descoperit că mecanicii au o atitudine diferită in funcție de cât de informat esti. Dacă esti bine informat, vei beneficia de prețul pentru oamenii informați, iar dacă nu esti informat, mecanicii au un pret special pentru tine, indiferent daca esti bărbat sau femeie. De cele mai multe ori femeile se încadrează în cea de-a 2-a categorie.

CUM SA EVITI SA FII PĂCĂLITĂ CÂND MERGI LA SERVICE?

  1. Când mergi la service, încearcă sa ai cât mai multe informații legate de posibila problemă pe care masina ta o are. Încearcă sa-i prezinți mecanicului tău cât mai multe detalii despre:
  • Sunetul produs de defecțiune
  • Miros
  • Ce si unde se simte
  1. Cere devizul estimativ înainte de a purcede efectiv la reparații, și specifică faptul că vrei să fii informată dacă pe parcurs vor interveni si alte probleme.
  2. După caz, poti cere mecanicului să-ți arate unde este problema.
  3. Stabilește de la început cu mecanicul durata reparațiilor.
  4. Cere piesa veche dacă ai schimbat componente, ca dovadă ca s-a efectuat realmente schimbarea. Eventual, poti cere piesa schimbată in ambalajul piesei noi, ca să fii sigură că s-a folosit o piesa nouă.
  5. Păstrează chitanțele / devizurile vechi, ca să ai un istoric al reparațiilor la masină.

Te asteptăm in service-urile AD Garage din toată tara să-ți dovedim ca nu mai trebuie sa suni un prieten cand ai probleme la masina! În plus, în luna octombrie te răsplatim cu un card de discount la serviciile de tractare. Sună la 07ADGARAGE dacă întâmpini vreo dificultate in relația cu mecanicii nostri!